Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών του εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων, του τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ, κατόρθωσε να κερδίσει το 1ο βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Ecotrophelia και πρόκειται να εκπροσωπήσει τη χώρα στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό κατά την περίοδο 19-23 Oκτωβρίου στο Παρίσι.
Το προϊόν "LegumiNutty", πρόκειται για ένα ζυμούμενο άλειμμα (spread) ρεβιθιού με ορό γάλακτος, πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, το οποίο παρουσιάστηκε στους κριτές σε 4 μοναδικές γεύσεις.
Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα, η οποία αποτελείται από 6 μεταπτυχιακούς φοιτητές: Αικατερίνη Ανδρέου, Κωνσταντίνα Γάτου, Αθηνά-Μαρία Ζώη, Ελπίδα Μαντζακοπούλου, Λίνα Φράγκου και Ειρήνη Φώτη, για όλη την προσπάθεια και την αφοσίωση που έδειξαν καθόλη τη διάρκεια ανάπτυξης του προϊόντος.
Συγχαρητήρια αξίζουν,επίσης, και στους επιβλέποντες της ομάδας , τη μεταδιδακτορική ερευνήτρια Δρ. Ελένη Κόλλια και τον μεταπτυχιακό φοιτητή Χρήστο Γιαννόπουλο για την καθοδήγηδη και τη στήριξη που έδειξαν στην ομάδα.
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ομάδα του "LegumiNutty" στον Ερωπαϊκό Διαγωνισμό Ecotrophelia !
#LegumiNutty #SpreadTheWhey