Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνεται πως μετά από μία μακρά περίοδο σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης, η ομάδα του "LegumiNutty" κατέκτησε την 1η θέση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό του Ecotrophelia 2024, ο οποίος έλαβε χώρα το διάστημα 20-21 Οκτωβρίου στη Sial στο Παρίσι. Η διάκριση αυτή ήρθε ως συνέχεια της νίκης της ομάδας στον αντίστοιχο Εθνικό Διαγωνισμό τον Ιούνιο του 2024.
Η ομάδα αποτελείται από μεταπτυχιακούς φοιτητές του εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων, του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πολλά συγχαρητήρια στους επιβλεποντες της ομάδας, Ελένη Κόλλια, μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Τμήματος Χημείας, και στον μεταπτυχιακό φοιτητή Χρήστο Γιαννόπουλο, για την καθοδήγηση, την οργάνωση αλλά και τη δουλειά για την υλοποίηση της ιδέας.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στα μέλη της ομάδας, Ελπίδα Μαντζακοπούλου, Αθηνά Μαρία Ζώη, Αικατερίνη Ανδρέου, Στυλιανή Φράγκου, Ειρήνη Φώτη και Κωνσταντίνα Γάτου, για την αφοσίωση και τη δουλειά πάνω στην υλοποίηση της ιδέας.
Το "LegumiNutty", αποτελεί ένα ζυμούμενο spread με βάση το ρεβύθι και τους ξηρούς καρπούς, νόστιμο και διατροφικό, πλούσιο σε πρωτεϊνες και διαιτητικές ίνες.